Főoldal


Falvágó láncfűrészeléses technológiájú, utólagos talajnedvesség elleni szigetelés


A vizes falaknak, a vakolathullásnak, és a salétromos felületű roncsolt vakolatoknak a leggyakoribb oka, a talajból a falakba felhúzódó nedvesség, ami lehet talajvíz vagy talajpára. A felvizesedett falakkal egészségtelen helyiségklíma, a fokozott fűtési költség, kellemetlen szag, doh jár, ami régi, ismert probléma.

Elhárítása kézi falbontással, falkiváltással nagyon felelősségteljes, idő és munkaigényes feladat. Ezeknél az épületeknél, az egyetlen 100%-os megoldás a hiányzó, vagy tönkrement talajnedvesség elleni szigetelés pótlása új szigetelés kialakítása a fal teljes keresztmetszetében. Erre vállalkozunk mi, mindössze 1,5 cm hézagvágással a speciális nagyteljesítményű önjáró falvágó láncfűrészgép segítségével.

Falvastagságtól függően különböző méretű kardokkal és láncokkal, szakaszosan elvágjuk a falazatot és az így kialakított vágatba műanyag szigetelő lemezt helyezünk. A szigetelő lap fölötti  hézagot a berendezéshez tartozó injektáló készülékkel közönséges cementpéppel nagy nyomással kitöltjük. Így a falazat teljes értékű új szigetelést kap.  
A falvágó eljárás előnyei:

Az ezen eljárással végzett munkának semmilyen kedvezőtlen kihatása nincs az épület statikai állagára és ez által a megroskadás, illetve az ebből eredő repedés teljesen ki van zárva. Éppen ezért ez a falfűrész a műemlék épületeknél is teljes biztonsággal felhasználható.

 

Az utólagos falszigetelés teljesítménye: 

Ezen módszerrel készült utólagos falszigetelés napi teljesítménye (a fúga kitöltésével együtt) falvastagságtól függően kb.: 10-15 mFalszigetelés előtt


A favágó gép 1,5 cm-es hézagot vág


Injektálás a szigetelő lemez fölé


Két évvel a falszigetelés után