FőoldalLényege

   
Felmenő falazatok talajnedvesség elleni szigetelésének készítése, falvágó láncfűrészeléses technológiával, műanyag lemez szigeteléssel. Ez a technológia a hagyományos 3-4 sor tégla vastagságnyi alapfalbontásos utólagos falszigetelésnek felel meg csak itt a falvágó láncfűrészgépnek köszönhetően 1,5 cm-es vágat elegendő az új szigetelés beépítéséhez. 
 

Eljárás

Az utólagos falszigetelés technológiai sorrendje:

 
 

1. A falvágó láncfűrész gép segítségével keskeny, vízszintes, 1,5 cm-es rést vágunk falba. Technológiánkkal az utólagos falszigetelési munkát csak tégla fúgában tudjuk elkészíteni.

2. A vágatba átfedéssel elhelyezzük a 2 mm vastag kemény, polietilén, PE szigetelő lemezt, a falazat teljes keresztmetszetében, amellyel tökéletes talajnedvesség elleni vízzárat, azaz szigetelést készítünk.
3. A szigetelés felett fennmaradó résbe szakaszosan 10-30 cm-ként beütött műanyag ékekkel kiékeljük a vágott hézagot, a szigetelő lemez fölött, ami koncentrált terhelésként megtartja a fal szerkezetét a vágott hézag cementtel való kitöltéséig.
4. Végül az ékelés közé ideiglenesen elhelyezett műanyag csövön keresztül kiinjektálunk a hézagot, azaz a kifűrészelt falazati anyagot pótoljuk, és ez által visszaállítjuk a fal eredeti teherviselő képességét.
A leírt műveletsort - a statikai állékonyságtól és terheléstől függően - kb. 50-120 cm-es szakaszokban ismételve a teljes épület szigetelhető. A folyamat minden fázisa látható és könnyen ellenőrizhető a munkavégzés során.

 
 

Alkalmazásának lehetősége

 
Minden olyan falazatnál alkalmazható, amelynek a szigetelési síkon az anyagszerkezetében akadálymentes átmenő vízszintes fúga van. Ez alapján ide sorolható faltípusok: Kis és nagyméretű tömörtégla fal, tégla alapfalú vályog vagy vegyes falszerkezet, blokktégla falazat. A falszerkezetek csak fúgában vághatóak. Nem alkalmazható: beton illetve vízszintes fúga nélkül épült kőfalak esetén, illetve alap nélküli falszerkezetek, pl.: tömött föld alapú fal esetén. 
 
 

Beépített anyagok

 

Szigetelő lemez:

Az általunk használt PE szigetelő lapok utólagos vízszintes beépítéshez, falfűrészelési eljárásnál való használatához alkalmasak. A nem poláris struktúra következtében az általunk szállított polietilén lapok szokatlanul ellenállóak a sók, savak és lúgok vizes oldataival szemben, 60°C-ig bármilyen koncentrációjú nedves vagy száraz salétromsav sókkal szemben kémiailag ellenállóak.
 A polietilén nem szolgál táptalajul mikroorganizmusoknak, baktériumoknak, gombáknak és spóráknak, ezért ezek nem is támadják meg.
Az eddig rendelkezésre álló tapasztalat alapján az általunk szállított PE-lapok a hidegen felhordott szokványos bitumenréteggel érintkezve - száradásig- ellenállónak tekinthetőek. Ezek szerint vízszintes zárként szolgáló PE lapokhoz problémamentesen kapcsolódhat függőleges vagy padlószigetelés.
 A 2mm-es vastagságú szigetelő lapokat mi 2 m x 1 m-es méretben szállítjuk, a szükséges méretre vágást a falvastagságának megfelelően a helyszínen végezzük.
 Azonosításul az általunk szállított PE lapok fekete, UV a külső peremen recézettel rendelkezik.

Műanyag ék:

A technológiához általában alkalmazott kemény műanyag éket esetenként kiegészítjük keményfa illetve vas ékekkel is az adott falszerkezet igényeinek megfelelően.

Injektáló anyag:

Cement víz keverék
Bármely építőanyag kereskedésben megvásárolható szürke cement alkalmas az injektáló anyag bekeveréséhez, amit víz hozzáadásával az erre szolgáló nagynyomású injektáló géppel préselünk a szigetelő lemez fölötti hézagba.

 
 

Technológiánk értéke

 

Ezzel a szemmel látható, laikusok által is követhető módszerrel emberöltőkre szóló szigetelést készítünk. Ezáltal az ingatlanok értéke nő, vonzóbb, egészségesebb és szebb környezet keletkezik, a fűtési és karbantartási költségek pedig csökkennek.

A falfűrészelési eljárásunkkal több száz házat, templomot és emlékművet megóvtunk tartósan a felszívódó nedvesség ellen.

Az általunk elkészített falszigetelési munkára 40 év garanciát vállalunk.